Βρογχικό Άσθμα

Το άσθμα είναι μια κοινή ασθένεια που αναγκάζει τους αεραγωγούς να συσταλούν ή μερικώς να κλείσουν καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή. Το άσθμα μπορεί να προκληθεί ή να επιδεινωθεί όταν ενεργοποιείται από μια ουσία ή δραστηριότητα.

Οι συνήθεις ενεργοποιητές είναι:

  • Μούχλα
  • Γύρη
  • Τρίχωμα ζώων
  • Καπνός
  • Έντονη άσκηση


Στις χώρες με πολύ υψηλή συχνότητα άσθματος κατατάσσεται και η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Άσθματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Η επίπτωση του άσθματος στον ελληνικό πληθυσμό ανέρχεται σχεδόν στο ένα δέκατο του πληθυσμού, αναφέρει σε ομιλία στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας του ΑΠΘ, Δημήτριος Γκιουλέκας.

Ενώ από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες προκύπτει ότι το άσθμα προσβάλει το 5-30% του πληθυσμού στα παιδιά και το 2-30% στους ενήλικες.

Το βρογχικό άσθμα παραμένει ένα συχνό πρόβλημα του αναπνευστικού συστήματος καθώς αναφέρεται ότι πάσχουν περίπου 300 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο ενώ περίπου 250.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο.

Τα ακάρεα σκόνης που εγκαθίστανται σε σκληρές επιφάνειες είναι σχετικά απλό να καθαριστούν (αν δεν σας πειράζει πολύ το φτάρνισμα), αλλά αυτά που εγκαθίστανται μέσα στα αφρώδη υλικά των επίπλων σας είναι που δημιουργούν το πραγματικό πρόβλημα. Η απλή ηλεκτρική σκούπα μπορεί να βοηθήσει, αλλά οι περισσότερες απλώς απομακρύνουν τα ακάρεα σκόνης από την επιφάνεια και τα διασκορπίζουν στον χώρο αφού δεν διαθέτουν τα κατάλληλα φίλτρα και μέσα καθαρισμού.
Η διαδικασία Clean Mattress εξυγίανση σε 3 βήματα γίνεται σε βάθος σε κάθε σας έπιπλο και απομακρύνει ενώ σκοτώνει οτιδήποτε έχει μείνει πίσω.

Αν εσείς ή κάποιος στην οικογένειά σας πάσχετε από άσθμα που προκαλείται από σκόνη ή μούχλα, σας συνιστούμε να επιλέξετε το Clean Mattress ολική εξυγίανση χώρου για τα κρεβάτια σας, τα χαλιά σας και όλα τα έπιπλα με αφρώδη υλικά και ταπετσαρίες, ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο της έκθεσής σας όσο βρίσκεστε στον πιο ασφαλή χώρο, το σπίτι σας.