Ευαισθησία σε χημικά - απορρυπαντικά

Ενώ πολλοί άνθρωποι βασανίζονται από αλλεργίες που προκαλούνται από ακάρεα σκόνης, άλλοι έχουν αλλεργίες σε χημικές ουσίες. Ιδιαίτερα εκείνες που βρίσκονται σε προϊόντα καθαρισμού.
Πολλά οικιακά καθαριστικά ισχυρίζονται ότι απολυμαίνουν επιφάνειες και σκοτώνουν το 99% των μικροβίων, ωστόσο εάν θέλετε να επιτύχετε αυτά τα αποτελέσματα, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες τους.

Τα περισσότερα απολυμαντικά (συμπεριλαμβανομένων των χλωριούχων απολυμαντικών) και οικιακών απορρυπαντικών, ακόμη και χημικών προϊόντων εμπορικής χρήσης) συστήνουν την πλήρη κάλυψη της περιοχής από το προϊόν και παραμονή του στην επιφάνεια για 10 λεπτά έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η χημική αντίδραση και να λειτουργήσει η δραστική τους ουσία. Στη συνέχεια, συνιστάται να σκουπίζετε την επιφάνεια και να καθαρίζετε ξανά μόνο με νερό για να αφαιρέσετε το ίδιο το χημικό.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε αυτή τη διαδικασία είναι επίπονη και αναπόφευκτα σχεδόν ποτέ δεν εκτελείται σχολαστικά λόγω χρόνου και χώρου. Τα απορρυπαντικά μπορεί να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τα βακτήρια αλλά να μην τα σκοτώσετε. Το αποτέλεσμα, δυστυχώς, αυτής της παράληψης είναι η συσσώρευση χημικών καταλοίπων στο σπίτι.

Ακόμη και για σας που χρησιμοποιείτε οικολογικά "βιολογικά" ή φυσικά προϊόντα καθαρισμού, αυτό το δίλημμα εξακολουθεί να ισχύει.

Η Clean Mattress χρησιμοποιεί θερμότητα με ξηρό ατμό 160ᵒ C που σκοτώνει τα βλαβερά βακτήρια αμέσως και με την εφαρμογή της λάμπας UV-C εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή εξυγίανση της επιφάνειας. Δεν απαιτούνται χημικά προϊόντα για να καθαρίσετε και να απολυμαίνετε το σπίτι σας αποτελεσματικά, ενώ είναι ακίνδυνο για μωρά, υπερήλικες και ζώα.