1. Παλμική απορρόφηση

Αποτελεσματική απορρόφηση και φιλτράρισμα της αλλεργιογόνου σκόνης και των ανόργανων υλικών, με βιομηχανικού τύπου παλμικό απορρυπαντή.

Ο βιομηχανικού τύπου παλμικός απορρυπαντής εξασφαλίζει ότι όλη η σκόνη, τα ακάρεα και τα μικρόβια δεν αναρροφώνται μόνο στο μηχάνημα αλλά επίσης φιλτράρονται, Ετσι εξασφαλίζεται ότι μικρόβια τόσο μικρά, όσο 0,2μm (micron) θα αποβληθούν εντελώς από το περιβάλλον σας.

Οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες οικιακής χρήσης, δεν έχουν τη ισχύ και τη  σωστή τεχνολογία φιλτραρίσματος, για να παγιδεύουν τα αλλεργιογόνα όπως το εφοδιασμένο με ειδικά φίλτρα «HEPA»  μηχάνημά μας.

Οι δυνατότητες αυτής της μονάδας υψηλής ισχύος με την χρήση ειδικών παλμικών μάκτρων, δημιουργεί ταυτόχρονα με την ισχυρή απορρόφηση, κραδασμούς στην επιφάνεια καθαρισμού. Τα αποτέλεσμα είναι ότι τα ξηρά σωματίδια που περιλαμβάνουν τα ακάρεα σκόνης, τα αυγά τους, τις εκκρίσεις τους, το νεκρό δέρμα και τα νεκρά θρυμματισμένα ακάρεα, αφαιρούνται από το εσωτερικό του στρώματος.

Θα παρατηρήσετε το χρώμα και την αίσθηση της διαφοράς μόλις αφαιρεθεί η σκόνη και οι μικροοργανισμοί.

Σημασία της απομάκρυνσης σκόνης

Ένας καθαρός, χωρίς σκόνη χώρος ανάπαυσης – εργασίας δεν είναι μόνο ασφαλέστερος, αλλά χρειάζεται πολύ λιγότερη δουλειά για να συντηρηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα υγιεινής μακροπρόθεσμα. Έτσι εξοικονομείτε χρόνο στην καθημερινότητα σας και λιγότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος σας με σκόνη, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Ένα άλλο σημαντικός λόγος είναι, ότι ένα απαλλαγμένο από σκόνη περιβάλλον βοηθάει τα μηχανήματα και τις οικοσκευές σας - που συνήθως λόγο στατικών φορτίων συλλέγουν και συσσωρεύουν σταδιακά μεγάλα φορτία σκόνης-  να λειτουργούν καλύτερα και να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες βλάβης. Τα λεπτά σωματίδια σκόνης μπορούν να αναρροφηθούν σε ηλεκτρικά εξαρτήματα, να συγκεντρωθούν σε κινούμενα μέρη ή να παγιδευτούν σε περιοχές κάτω από τα μηχανήματά σας. Το χειρότερο όμως από όσα μπορεί να συμβούν, είναι ότι, αυτά τα σωματίδια μπορούν να βρουν το δρόμο προς τους πνεύμονές σας.

 Η απομάκρυνση σκόνης γίνεται άμεσα αντληπτή και "κάνει την διαφορά" στην ποιότητα του χώρου διαβίωσής σας.

Παλμική απορρόφηση – απορρύπανση VS Ηλεκτρική Σκούπα

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε μια απλή ηλεκτρική σκούπα, ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις σε μια ειδική μονάδα απορρόφησης όπως αυτές των ξενοδοχείων (αν ο όγκος καθαρισμού το επιβάλλει).

Οι συσκευές αυτές είναι κατάλληλες για τον καθαρισμό της σκόνης από το πάτωμα ακόμη και τις πτυχώσεις ή τα  δύσκολα σημεία. Όμως μετά από λίγη ώρα λειτουργίας  ακούτε ότι ο κινητήρας αρχίζει να αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στο φορτίο ρύπων και η αποδοτικότητα μειώνεται δραματικά λόγω των «μπουκωμένων» φίλτρων και των στομωμένων διόδων προς την ειδική σακούλα ή τον κάδο. Το αποτέλεσμα είναι, τα μικρο-σωματίδια να διαχέονται ξανά στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας και να επικάθονται ξανά στις επιφάνειες που προσπαθείτε να καθαρίσετε.   

Αυτό είναι που μας κάνει σίγουρους,  ότι ο απορροφητής μας παρέχει  ανωτέρου επιπέδου αποτελέσματα τα οποία είναι άμεσα αντιληπτά από όλες τις αισθήσεις σας.  Το συμπέρασμα μας είνα ότι οι σκούπες είναι για το πάτωμα και μικρά φορτία οικιακών ρύπων ενώ οι απορροφητές χρησιμοποιούνται για βαθύτερο καθαρισμό.  Οι ηλεκτρικές σκούπες λειτουργούν με εισρρόφηση  μικρού όγκου αέρα που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, ενώ οι συσκευές εξαγωγής λειτουργούν με αέρα μεγάλου όγκου, σε χαμηλή ταχύτητα κίνησης.

Οι βιομηχανικού τύπου απορροφητές σκόνης, έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν την ποσότητα των ρύπων που παράγονται διαρκώς αποτελεσματικά  και η απουσία μακρύ εύκαμπτου σωλήνα μικρής διαμέτρου αποκλείει μπλοκαρίσματα και καθυστερήσεις!