Μούχλα - Κακή αποθήκευση

H μούχλα.

H μούχλα είναι ένας τύπος μύκητα που αναπτύσσεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό των χώρων σας. Σε κάποιες περιπτώσεις - όπως στην παρασκευή πενικιλίνης - μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά στην καθημερινότητα μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τοξικά σπόρια μούχλας.

Αυτή μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε παραμένει υγρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένου το στρώματος και των αφρωδών υλικών, που βρίσκονται μέσα στα έπιπλα σας.
Ο πραγματικός κίνδυνος είναι τα μικροσκοπικά σπόρια που παράγονται και είναι υπεύθυνα για τον πολλαπλασιασμό της.

Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει πληθώρα σπορίων που περιρρέουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας αυτή τη στιγμή. Από αυτά τα σπόρια μπορούν να προκληθούν αλλεργικές αντιδράσεις όπως αλλεργική ρινίτιδα και ιγμορίτιδα.

Τα σύγχρονα σπίτια μας, εξαιτίας της μόνωσης τους, από την μία μπορεί να σας παρέχουν ανώτερη διατήρηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό τους, σε σχέση με τα παλαιότερα, όμως οι νέες αυτές τεχνικές συμβάλουν και στην διατήρηση των επιπέδων υγρασίας που απαιτούνται για να αναπτυχθεί η μούχλα. Ακόμα κι αν το σπίτι σας διαθέτει air conditioning ή χρησιμοποιείτε αφυγραντήρα, είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε το επαρκές φιλτράρισμα, διαφορετικά τα σπόρια αυτά θα απλώνονται διαρκώς σε όλο σας το σπίτι.

Αποθήκευση:

Εάν είχατε αποθηκευμένο το στρώμα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να απογοητευτείτε όταν διαπιστώσετε ότι δεν βρίσκεται πλέον στην αρχική του κατάσταση.
Η προφύλαξη ενός αποθηκευμένου κρεβατιού με μία σακούλα ή πλαστική μεμβράνη, είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη. Ενώ εσείς πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα το κρατήσετε στεγνό, δεν συνειδητοποιείτε ότι ο μέσος ενήλικας μπορεί να παράγει μέχρι και 400ml ιδρώτα σε μία νύχτα.

Έτσι, η υγρασία βρίσκεται ήδη στο στρώμα και το μόνο που χρειάζεται είναι να την παγιδέψετε εκεί, με την σακούλα. Αυτό είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί η μούχλα και τα βακτηρίδια, προσφέροντας σας ένα πολύ ανθυγιεινό ύπνο μετέπειτα.

Η μούχλα βρίσκεται συνήθως σε στρώματα (ειδικά αν έχουν αποθηκευτεί), χαλιά, κουρτίνες και επενδύσεις όπως και στα ξύλινα πατώματα σας.
Η διαδικασία απομάκρυνσης μούχλας από στρώμα μπορεί να "απενεργοποιήσει" άμεσα τη μούχλα με απόλυτη επιτυχία και χωρίς την χρήση χημικών καθαριστικών.