Ιδρώτας ούρα και άλλα σωματικά υγρά

Ιδρώτας

Ένας από τους πιο σημαντικούς ομοιοστατικούς μηχανισμούς του σώματός μας είναι ο ιδρώτας. Ο μέσος ενήλικας, όμως, ιδρώνει περίπου 500ml κάθε βράδυ για να διατηρήσει ομοιόμορφη την θερμοκρασία στο σώμα του. Στην πραγματικότητα οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι μπορούν να ιδρώσουν από 2 έως 4 λίτρα σε μία ανήσυχη ώρα.
Η εφίδρωση είναι μια θαυμάσια και σημαντική σωματική λειτουργία και δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς επικίνδυνο στον ιδρώτα σας, αλλά αποκτά πλέοντα ρόλο στην επιδείνωση της υγιεινής του στρώματός σας.

Ο ιδρώτας μας αποτελείται κυρίως από νερό, αλλά και από ανόργανα άλατα, από γαλακτικό οξύ και ουρία (που βρίσκεται επίσης στα ούρα). Ο ιδρώτας μπορεί επίσης να είναι η γενεσιουργός αιτία που ένα στρώμα μυρίζει άσχημα είναι νωπό και αποκτά μούχλα.

Όλα οι μικροοργανισμοί που ζουν και μεγαλώνουν μέσα σε ένα στρώμα απαιτούν υγρασία για να επιβιώσουν. Ενώ κάποιο μέρος της υγρασίας του ιδρώτα εξατμίζεται στο περιβάλλον, η περισσότερη παραμένει και συσσωρεύεται όλο και πιο βαθιά, καθώς κοιμόμαστε στο στρώμα σας. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδρώτας μας απλώς βοηθά τους παθογόνους μικροοργανισμούς όπως η μούχλα και τα βακτήρια να ευδοκιμήσουν.

Ενώ είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί ο ιδρώτας από ένα στρώμα, η μέθοδος μας, Clean Mattress 3 βήματα εξυγίανσης μπορεί να εξαλείψει τα επιβλαβή αποτελέσματα που προκαλούνται από την παρουσία του.

Ούρα και άλλα σωματικά υγρά.

Όταν σχεδόν η μισή σας ζωή λαμβάνει χώρα στο κρεβάτι σας, δυστυχώς τις περισσότερες φορές αναπόφεκτο είναι να συμβεί απόθεση ούρων και άλλων σωματικών υγρών από εσάς, το παιδί σας ή το κατοικίδιο σας. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε αυτά τα ζητήματα σωστά και άμεσα, ώστε να μην προκληθεί μόνιμη βλάβη στο στρώμα σας που θα οδηγήσει στην αναγκαστική αντικατάστασή του.

Στην περίπτωση που ανακαλύψετε ένα λεκέ από σωματικά υγρά στο στρώμα σας, καλέστε μας για να κανονίσουμε την εξυγίανση του το συντομότερο δυνατόν. Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο της διαβροχής του κρεβατιού είναι φυσικά από τα παιδιά. Ακόμη και στην ηλικία των 5 ετών περίπου το 20% των παιδιών δεν έχει αναπτύξει πλήρως την ικανότητα να έχει «στεγνές» νύχτες. Αν και αυτό μπορεί μερικές φορές να διαρκέσει μέχρι και την ενηλικίωση, ενώ μελέτες θέτουν το ποσοστό κάπου μεταξύ 0,5% -2,3%.


Υπάρχουν 3 συστατικά που πρέπει να αντιμετωπίσετε όταν πρόκειται για ούρα σε στρώματα:

1 - Το υγρό
Μεγάλες ποσότητες υγρού που απορροφάτε σε ένα στρώμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις ίνες και σκουριά στα ελατήρια του στρώματος, σε κανένα δεν αρέσει άλλωστε ένα θορυβώδες κρεβάτι.  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να μην προσπαθήσετέ να αντλήσετε τα υγρά με την χρήση ηλεκτρικής σκούπας από το στρώμα, ακόμη και αν διαθέτει κάδο για απορρόφηση υγρών. Η Clean Mattress μπορεί με επαγγελματικό εξοπλισμό να αφαιρέσει όσο το δυνατόν περισσότερα ούρα χωρίς να μεγεθύνει το πρόβλημα.

2 - Τη μυρωδιά
Οι μυρωδιές των ούρων προκαλούνται από βακτήρια και ουρικό οξύ στο κρεβάτι. Είναι σημαντικό το κρεβάτι να καθαρίζεται χρησιμοποιώντας τις σωστές διαδικασίες, αφού οι περισσότερες χημικές ουσίεςπου περιλαμβάνονται στα καθαριστικά μπορούν να αντιδράσουν με το ουρικό οξύ και να προκαλέσουν χειρότερες δυσοσμίες.

3 - Τον λεκέ
Ο χρυσός κανόνας με λεκέδες ούρων στο κρεβάτι είναι πάντα ότι, όσο πιο γρήγορα καθαρίζει τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε.

Συχνά οι λεκέδες των ούρων μπορούν να απομακρυνθούν μόνο εν μέρει και οι πολλαπλές σας προσπάθειες μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο βλάβη παρά το επιθυμητό αποτέλεσμα . Η Clean Mattress πετυχαίνει με την εξάχνωση την πλήρη ή την μερική - σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις-  απομάκρυνση αυτών των λεκέδων. Βέβαια, το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι το στρώμα παραμένει υγιές και ασφαλές για να μπορέσετε να κοιμηθείτε άνετα ξανά.

Τα ούρα όλων των θηλαστικών, μπορούν να αντιμετωπιστούν με την ίδια ακριβώς μέθοδο όταν πρόκειται για καθαρισμό, έτσι ώστε, ανεξάρτητα από το αν το κατοικίδιο ζώο σας έχει λερώσει το κρεβάτι ή εάν ένα μέλος της οικογένειάς σας αγωνίζεται με την ακράτεια, η Clean Mattress έχει την δυνατότητα να σας βοηθήσει.

Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ο τεχνικός της Clean Mattress, θα χειριστεί αυτά τα θέματα επαγγελματικά και με διακριτικότητα.