Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματά σας

Εάν χρειάζεστε βοήθεια, έχουμε μια λίστα με τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις. Προσπαθούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και υπηρεσιών. Κάντε κλικ σε μια ερώτηση παρακάτω,για να δείτε την απάντηση.

Όχι, είναι μια εργασία που γίνεται στο χώρο σας Η διαδικασία εξυγίανσης  γίνεται στο σπίτι σας χωρίς να μετακινηθεί το στρώμα σας επάνω από το κρεβάτι σας.

Το παγκόσμιο πρότυπο είναι η απολύμανση ενός στρώματος ή καναπέ μία φορά κάθε τρίμηνο. Συνιστούμε να το προγραμματίζετε τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Σε περίπτωση σοβαρών αλλεργιών το συνιστούμε κάθε τρίμηνο.

Η εξυγίανση του στρώματός θα βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της αλλεργίας σας. Ωστόσο, δεν αποτελεί τη θεραπεία. Στη περίπτωση που είστε αλλεργικοί τότε σε συνδυασμό με το ιατρικό σας πρόγραμμα θα βοηθηθείτε σημαντικά και θα μειωθούν ακόμη περισσότερο τα συμπτώματά της.  Ακριβώς όπως το βούρτσισμα των δοντιών μας, βοηθά στη διατήρηση υγιών δοντιών, ωστόσο δεν σταματάμε να επισκεπτόμαστε  τον οδοντίατρό μας για οποιοδήποτε πρόβλημα.

Όχι, δεν μπορείτε να τα δείτε με γυμνό μάτι. Ένα κεφάλι σπίρτου είναι ίσο με πάνω από 10.000 ακάρεα. Εάν βλέπετε κάτι χωρίς μεγέθυνση, μπορεί να είναι κάποια άλλα ζωύφια  ή μικροοργανισμοί.

Ο ύπνος αναζωογονεί τον εαυτό μας και παίζει σημαντικό ρόλο στην κατάσταση της υγείας και της ευεξίας μας. Τα μωρά μεγαλώνουν πιο γρήγορα στον ύπνο τους.

Οποιοδήποτε στρώμα, ηλικίας άνω των 6 μηνών, έχει φορτίο τοξικών αποβλήτων ακάρεων μεταξύ 200gr και 400gr.

Ζούμε το 1/3 της ζωής μας στο στρώμα, δεν νομίζετε ότι πρέπει να καθαρίζεται και να εξυγιαίνεται τακτικά;

Πλένετε τα καλύμματα μαξιλαριού και τα σεντόνια δύο φορές την εβδομάδα και σε ορισμένες περιπτώσεις πιο συχνά, ωστόσο το στρώμα σας δεν καθαρίζεται ή δεν εξυγιαίνεται ποτέ κατά τη διάρκεια της ζωής του. Στη περίπτωση που είστε αλλεργικοί τότε είναι κρίσιμο για να αποφεύγετε τα αλλεργιογόνα.

Η Clean Mattress δεν χρησιμοποιεί τίποτα, το οποίο μπορεί να βλάψει τα παιδιά,, τους ενήλικες ή ακόμα και τα κατοικίδια ζώα.  Στην πραγματικότητα, εφαρμόζουμε τις ιδανικές μεθόδους καθαρισμού για λούτρινα παιχνίδια, κουβέρτες, κούνιες μωρών  κλπ. για τους περισσότερους από τους πελάτες μας.

Κυρίως επειδή οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες δεν φιλτράρουν αποτελεσματικά τη λεπτή σκόνη. Ορισμένες ''τραβούν'' επακώς μικρά σωματίδια από τα κρεβάτια σας και τα χαλιά. Ωστόσο, τα συστήματα φίλτρων τους είναι τόσο πορώδη, ώστε τα μικροσκοπικά σωματίδια να διέρχονται από το φίλτρο  και να διασπείρονται πίσω στον αέρα που αναπνέετε!  Οι ηλεκτρικές σκούπες για οικιακή χρήση, δεν είναι εξοπλισμένες με φίλτρα που  παγιδεύουν μικροοργανισμούς όπως τα ακάρεα σκόνης ή ακόμα και τα περιττώματά τους.  Οι επαγγελματικοί απορρυπαντές που χρησιμοποιούνται από την Clean Mattress,  έχουν ειδικά φίλτρα HEPA, τα οποία μπορούν να παγιδεύουν  βακτηρίδια μέχρι το μέγεθος των 0,1 micron. Το μέγεθος των αποβλήτων ακάρεων σκόνης κυμαίνεται από 10 έως 20 micron. Για να  αντιληφθούμε και να συγκρίνουμε αυτά τα μεγέθη, αρκεί να πούμε ότι, η διάμετρος της ανθρώπινης τρίχας κυμαίνεται από 40 έως 120 micron! Το μηχάνημα που χρησιμοποιούμε έχει ενσωματωμένη παλμική κυλινδρική βούρτσα, η οποία βοηθά με παλμικές κiνησεις  αναταράζοντας  την επιφάνεια, στην απελευθέρωση των ακάρεων και των αποβλήτων τους από το ύφασμα. Στην τρίτη φάση της διαδικασίας εξυγίανσης χρησιμοποιούμε μια ισχυρή μικροβιοκτόνο λυχνία UV-C  για να σκοτώσει τα βακτήρια, τους μύκητες, τους σπόρους μούχλας κλπ. που βρίσκονται συνήθως στη σκόνη.

Όχι, καθόλου σε όλη η διαδικασία δεν υπάρχει στάδιο που να χρησιμοποιούνται χημικά ή απορρυπαντικά. Όλα τα στάδια εξυγίανσης είναι ασφαλή για τον άνθρωπο, τα κατοικίδια ζώα και το περιβάλλον.

Οποιοδήποτε στρώμα, το οποίο χρησιμοποιείται άνω των 4-6 μηνών, θα έχει παρόμοιο αριθμό ακάρεων σκόνης και άλλων αλλεργιογόνων. Ως εκ τούτου θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά.

 

O ήλιος μας παρέχει ένα ευρύ φάσμα φωτεινής ενέργειας - από το αόρατο υπεριώδες έως το κανονικό ορατό φως και πάνω από το ορατό το υπέρυθρο. Έχουμε ακούσει για  την ακτινοβολία UVA και UVB που είναι επιβλαβής για το δέρμα μας.

 Ωστόσο, το βραχύ μήκος κύματος της ακτινοβολίας UV-C περιέχει το σωστό επίπεδο ενέργειας για την καταστροφή βακτηρίων, ιών, μικροοργανισμών και σπόρους από μύκητες σαν τη μούχλα. Οι ιατρικές μελέτες που χρησιμοποιούν υπεριώδεις απολυμάνσεις έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στη μείωση της εξάπλωσης της φυματίωσης, της ιλαράς, της γρίπης, της ευλογιάς και της καταπολέμησης της μόλυνσης στις χειρουργικές αίθουσες. Το σύστημα Germ Away UV-C  χρησιμοποιεί μεγάλη λυχνία υψηλής έντασης,  για να καταστρέψει ακάρεα σκόνης και τους περισσότερους επιβλαβείς μικροοργανισμούς γρήγορα και αποτελεσματικά.

 

Τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού (ακόμη και οικιακά οικολογικά προϊόντα) αφήνουν πίσω τους ένα υπόλειμμα. Αυτό το υπόλειμμα προσελκύει περισσότερη βρωμιά, πράγμα που σημαίνει ότι η επιφάνεια λερώνεται γρηγορότερα από ό, τι πριν την καθαρίσετε. Δοκιμάστε να βάλετε σαπούνι σε ένα από τα δάχτυλά σας και, αντί να ξεπλύνετε το σαπούνι, αφήστε το να στεγνώσει. Αυτό το δάχτυλο θα αισθάνεται κολλώδες και πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό το δάχτυλο είναι πιο βρώμικο από τα άλλα. Αυτό συμβαίνει όταν τα υπολείμματα καθαρισμού δεν ξεπλυθούν καλά. Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, ιδιαίτερα στα μαλακά αφρώδη μέρη των επίπλων και τα χαλιά.

 

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι δεν είναι αποτελεσματικά. Η εμπειρία μας δείχνει ξεκάθαρα ότι σε δοκιμές σε ένα στρώμα με προστατευτικό κάλυμμα, το φορτίο μικροοργανισμών παραμένει υψηλό .

 

Εξαρτάται από το μέγεθος του στρώματος. Υπολογίστε από  20 έως 40 λεπτά για κάθε στρώμα. Αφού ολοκληρώσουμε την εξυγίανση του στρώματος με τα 3 βήματα της μεθόδου μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανα-στρώσετε το κρεβάτι μετά από 10 λεπτά.

 

Οι υψηλή θερμοκρασία ( 160ᵒC ) του ξηρού ατμού που εφαρμόζουμε στο δεύτερο στάδιο εξυγίανσης, σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν τις οσμές, είτε από τα ούρα, τη μούχλα είτε απλώς από την υγρασία. Η διαδικασία εξυγίανσης Clean Mattress έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην εξάλειψη αυτών των οσμών, αφήνοντας ξανά το κρεβάτι να μυρίζει φρεσκάδα.

 

Αν και η όλη μέθοδος είναι ειδικά σχεδιασμένη για εξυγίανση, ορισμένοι λεκέδες μπορεί να αφαιρεθούν κατά τη διαδικασία. Στην Clean Mattress καταλαβαίνουμε ότι διεισδύουμε  στον προσωπικό σας χώρο και για  αυτό εκτελούμε την υπηρεσία διακριτικά και με σεβασμό. Εάν το στρώμα σας είναι λεκιασμένο, μην ανησυχείτε, είναι μέρος της ζωής και τα περισσότερα στρώματα είναι. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η ισχύ του ξηρού ατμού αφαιρεί τα σημάδια, αλλά πάντα τα απολυμαίνει.

 

Τα μαξιλάρια είναι εξίσου σημαντικά για έναν υγιεινό ύπνο και πρέπει να απαλάσσονται από τα ακάρεα σκόνης, που έχουν σαν συνέπεια την αλλεργική αντίδραση.